Homemade Icecream
Geschrieben am 4. Juli 2013 von KPBaumgardt
Weil gekauftes Speiseeis zu viele unkalkulierbare Zusatzstoffe enthalte, gibt es hier die Empfehlung, das Eis doch selbst zu machen:
Borrowed from “Nourishing Traditions” by Sally Fallon:
* 3 egg yolks
* 1/2 cup maple syrup
* 1 tablespoon vanilla extract
* 1 tablespoon arrowroot
* 3 cups heavy cream, preferably raw, not ultrapasteurized
Beat egg yolks and blend in remaining ingredients. Pour into an ice cream maker and process according to instructions. (Remember to choose the highest quality ingredients you can find like raw cream, eggs from pastured chickens, or at least organic eggs, and organic (grade B, if you can find it) maple syrup. Pure vanilla extract and arrowroot powder or flour can be found in most health food stores.)
Related posts:
- Von der eigentlichen zur ersten, von der letzten zur eigentlichen Diät
- Feste-Reste retten mit Käse-Semmelknödeln, Koch-Medien-Schwemme und die Kultur des Nahrhaften
- Fusion-Food, Konfusion-Food, Kulturwandel
- „Grüne“ Rezepte – #Evergreens, für fleischfreie Mahlzeiten
- Bizarr(es) Essen – Getier, Gewürm, Genitalien, Gemüse
Abgelegt unter: Gesundheit | Keine Kommentare »
Frische Kommentare